Over

“Het pad volgen wat je te gaan hebt.”

Lia van den Berg van Accordance-C weet mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten. Zij kan daarbij bogen op haar brede ervaring binnen onderwijs, onderzoek en systemisch werk. Waar zij mensen vooral een plezier mee doet is hen ruggensteun geven om vooral dat te doen waar ze energie van krijgen en blij van worden. 

Een van haar grote inspiratiebronnen is koormuziek. Zingen geeft energie en als metafoor staat koormuziek voor samenklinken en alle partijen op het juiste moment tot zijn recht laten komen. Dat is precies datgene wat zij beoogt met organisatiecoaching.

Wanneer je met een koor net start met een nieuw muziekstuk, dan ben je eerst druk met je eigen partij. Je bent letterlijk naar binnen gericht. Wanneer je vervolgens meer gaat luisteren naar de andere partijen gaat het geheel anders klinken. Het is meer ‘samen’. Zo werkt dat ook binnen samenwerkingsverbanden.

Lia verstaat de kunst om een veilige omgeving te creëren waarbinnen mensen zich uitgedaagd voelen om op onderzoek te gaan en te ontwikkelen. Haar stelling is dat de wijsheid in eenieder van ons aanwezig is. Volgen waar je ‘zin in hebt’ en ‘waar muziek in zit’ is meestal een goede ingeving voor de weg die je te gaan hebt, ook al weet je nog niet waar dat toe gaat leiden. 

Kenmerkend

  • Creëert een veilige setting voor een open communicatie.
  • Kan vraagstukken van de klant snel doorzien.
  • Grote sensitiviteit voor wat er werkelijk toe doet.
  • Weet de juiste snaar te raken.
  • Zet een treffend beeld neer dat de essentie raakt.
  • Verbindt hard & soft control

Volgen waar je energie naar uitgaat kent Lia van binnen uit. De overstap van een baan in de research naar het organisatieadvieswerk heeft haar veel ervaringskennis opgeleverd. Daarnaast heeft zij opleidingen gevolgd op het gebied van veranderkunde, supervisie en (agile-) coaching, actie-onderzoek en systemische werk.

Haar kennis en ervaring zet zij graag in om medewerkers meer plezier en flow te laten ervaren en de veerkracht van mensen en organisaties te vergroten.

Samenwerkingspartners